|
Witam, od jakiegos czasu mam wielki problem i do dzis dnia nie moge znalezc rozwiązania. Mam karte dzwiekowa Sound Blaster Audigy z oryginalnymi sterownikami z płyty do niej dołączonej (jak znalazłem nowsze to zadne nie pasuja bo pisze ze nie mam takiej karty dzwiekowej). I zauwazyłem ten problem juz na paru grach, a mianowicie:
World of Warcraft: z włączonym dzwiekiem podczas raidow, mam miedzy 2 a 5 fps, natomiast jak wylacze karte dzwiekowa, ta wartosc rosnie conajmniej o 7 fps o co biega?
Batman: Arkham Asylum Kolejna ciekawostka, odpalam grę z dzwiekiem ze wszystkim, wstawki video leca ladnie plynnie, co chwile sie dzwiek przytnie na moment - w sumie ok.. ale, zaczyna sie rozgrywka, mam jakies 3-4 fps, wogole sie nic zrobic nie da, za cholere! dzwiek sie tnie tak ze az uszy bola.. no to pomyslalem ze wylacze karte dzwiekowa w menadżerze urzadzen i zobacze wtedy.. no to uruchamiam, juz tym razem bez dzwieku i tak jak myslalem, wszystko ladnie i pieknie normalnie gra chodzi, plynnie, da sie grac - miodzio..
Miodzio miodziem, ale dlaczego tak sie dzieje do cholery? gdzie jest problem? Jak to wogole mozliwe ze karta dzwiekowa AZ Tak spowalnia mi wszystko?
Licze na szybkie i pomocne odpowiedzi, gdyz juz nie moge zniesc tego co sie dzieje..
Pozdrawiam kramarz
---------------------- Update1: Po wyjęciu karty, odinstalowaniu sterowników, i wyczyszczeniu za pomoca driver sweeper, FPS w World of Warcraft w Zaludnionym dalaran skoczyły z 7 na 23.
Teraz wloze karte, zainstaluje sterowniki z płyty do niej dołączonej i porównam.
Komputer:
Pentium D 3,2 GHz 2 GB ramu Soundblaster Audigy Model SB0570 GeForce 7600 GT
----------------------- Update2:
Niestety, po usunieciu i zainstalowaniu, dalej to samo
|