Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Nieznane znaczki przy ikonkach dysków
morman
post 5/03/2010, 19:57
Post #1

First Rank
Ikona grupy

Grupa: Użytkownicy
Użytkownik nr: 61.919

Związku z moim wcześniej opisywanym problemem: TU zainstalowałem sobie nowy system, za pierwszym razem podczas instalacji wyskoczył mi BSOD, gdy uporałem się z instalacją zauważyłem że co jakiś czas uruchamia się CHKDSK dla partycji C:, zapuściłem sobie HD Regenerator który odnalazł sporo uszkodzonych obszarów niestety gdzieś tak na 50 % mocno zwolnił, postanowiłem dać dyskowi odpocząć (7 godzin regeneracji, dysk ma 300 GB) i po ponownym uruchomieniu pojawiły się jakieś dziwne znaczki przy dyskach:

Pytanie co to jest i czy jest jakiś lepszy i szybszy program do regeneracji dysku

--------------------
Każdą rewolucyjną ideę można podsumować trzema fazami - to niemożliwe, nie będę marnować czasu - to możliwe ale nie warte zachodu - mówiłem przez cały czas, że to był dobry pomysł
Prawo Clarke'a
Go to the top of the page

+Quote Post
Gość_Tyrol_*
post 5/03/2010, 20:47
Post #2

Goście

Proponuje (to dobra rada) nie używać więcej wspomnianego programu.

http://www.searchengines.pl/index.php?s=&a...st&p=481789

+Quote Post
morman
post 5/03/2010, 21:13
Post #3

First Rank
Ikona grupy

Grupa: Użytkownicy
Użytkownik nr: 61.919

Skoro MHDD działa tylko z dyskami ustawionymi na Master to jak się je ustawia w laptopie?

[EDIT]

Nie ważne, z jakiś powodów dysk się pojawia i znika.

--------------------
Każdą rewolucyjną ideę można podsumować trzema fazami - to niemożliwe, nie będę marnować czasu - to możliwe ale nie warte zachodu - mówiłem przez cały czas, że to był dobry pomysł
Prawo Clarke'a

+Quote Post
Gość_DawidS28_*
post 5/03/2010, 21:18
Post #4

Goście

To jest laptop = zapewne jeden dysk, do tego pewnie SATA (zakładam, że nic w lapku nie przerabiałeś, ale wcześniej się pojawiły dyski SATA niż 3 GB RAMu w komputerze jako standard). A w technologii SATA nie ma zróżnicowania na master/slave.

+Quote Post
Gość_Tyrol_*
post 5/03/2010, 23:03
Post #5

Goście

DawidS28

Oczywiście racja. Tylko, że kolega nie raczył wspomniec nic o tym że to laptop, a nawet jaki dysk.
Tu akurat może byc pewien problem i dotyczy to wyłącznie dysków SATA w laptopach.
Zobacz czy jest możliwość, ustawienia w bios emulacji SATA >> P-ATA.

Możesz też użyć softu producenta dysku.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 29/07/2010, 18:47
PRACA w IT