Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: KMPlayer i jego resztki na komputerze.
Internet & Windows & Hardware FORUM => Searchengines.pl > KAWIARENKA PC - oprogramowanie > Multimedia
worekchleba
Witam Państwa.

Sytuacja jest banalna.
Zainstalowałem KMP Playera jakis czas temu ale zmieniłem go na Sub Edita.

Odinstalowałem KMP no ale oczywiście na swiecie nie ma tak łatwo jak byc powinno i jakiś fragment tego szajsu zostal na sprzęcie.

A mianowicie:
- po otwarciu folderu z plikiem, w okienku "Szczegóły" (po lewej stronie) gdy zaznaczam plik video pokazuje się opis "KMPlayer.avi"
- na dolnym pasku danego okienka również widnieje informacja - Typ: KMPlayer,czas trwania:..., szybkość transmisji:...

Czy ktoś może mi pomóc i powiedzieć gdzie szukać tej resztki programu która nie usunela się?

Czy mam zainstalować KMP raz jeszcze i użyc specjalnego programu który będzie instalacje "obserwował" i usunie go dzięki temu definitywnie?
Czy może w rejestr zajrzeć?

Wspomnę jeszcze ze oczywiście Sub Edit ma zaznaczone wszystkie rozszerzenia i jest przypisany do plików video.
Placio74
Może tak (ze względu na ilość typów plików)...
Zainstaluj KMPlayer, w konfiguracji w drugiej zakładce Skojarzenia wyłącz skojarzenia (Nic).
Zostaną przywrócone poprzednie skojarzenia oraz opisy typów plików.

SubEdit-Player nie wstawia własnych opisów typów plików, więc przykładowo przy AVI będzie po prostu klip wideo lub opis wstawiony przez inną aplikację.

Możesz oczywiście ręcznie (ewentualnie korzystając z dodatkowych programów) to pozmieniać w rejestrze w kluczu HKEY_CLASSES_ROOT gdzie są zdefiniowane typy plików i ich opisy.
worekchleba
Właśnie chciałem to zrobić (okazało się że plikiem KMPlayera jest plik ".dat") bo już mnie wku.. bierze.
No i co się okazało - zainstalowałem KMP no i Comodo informował że jakieś Ask Toolbary czy inne takie chca modyfikować rejestr no to ja im na to ze nie zezwalam.

Okazalo sie ze po tych moich kliknięciach (jak nie zezwoliłem praktycznie na wszystko) zainstalowała sie koreańska wersja w której nie jestem ws tanie nic zrozumiec.

Szukalem w Comodo wejścia do tych opcji by to odblokować i zainstalowac raz jeszcze ale nie wiem gdzie szukać.

Wiem, niektórzy nie powinni mieć dostępów do komputera.

A ci twórcy KMP to chyba tak samo nasrane maja jak ci od Allplayera.
worekchleba
A moge po prostu z ROOTa usunąć (z folderu .dat) kwestie dotyczące KMPlayera?

Są tam 3 wpisy:

(domyślna) KMPlayer.dat
KMPbackup.bak
NoOpen

I czy moglibyście podsunąć aplikacje która mi ewentualnie przejrzy rejestr czy też samemu to zrobić?
Placio74
CYTAT(worekchleba @ 22/01/2010, 20:19) *
No i co się okazało - zainstalowałem KMP no i Comodo informował że jakieś Ask Toolbary czy inne takie chca modyfikować rejestr no to ja im na to ze nie zezwalam.

Nie musisz instalować KMP, wystarczy rozpakować instalkę 7-Zip'em i ręcznie uruchomić program.

Domyślna wartość dla .dat to datFile.

Zajrzyj też do...
Panel sterowania > Opcje folderów > Typy plików
po wybraniu typu pliku DAT skorzystaj z przycisku Przywróć

Wspomniałem że SubEdit-Player nie wstawia własnych opisów typów plików.
Inaczej jest z BESTplayer, BS.Player, Winamp i wieloma innymi programami - gdzie przy ustawieniu skojarzeń zostaną wstawione też dodatkowe opisy typów plików wraz z ikonami.

Z którego systemu operacyjnego korzystasz?

BTW
Czy zaglądałeś do tematu: Menedżery typów i skojarzeń plików?
worekchleba
Przejrzałem wpisy znajdujące się w ROOTcie i usunąłem po prostu wpisy odnoszące się do KMPlayera.
Wszystko wróciło do normy póki co.

Jeśli chodzi o system operacyjny to Win XP SP3.

Co do tematu to przyznam się że nie zauważyłem go i jak bym czegoś w podobny stylu co tutaj potrzebował najpierw zajrzę tam.

Dzięki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.