Ściągłem sterwoniki do mojej płyty głównej prowadzac sie nazwa płyty głównej z EVEREST Home Edition . Gdy uruchamiał setup do intalacji wyskakuje mi błąd jak koledze .
http://www.searchengines.pl/Problem-ze-ste...mi-t118545.htmlProszę o jakieś rady

P.S.: sorry ze pytam ale jestem zielony w takich sprawach

bo po formacie zaistalowałem sterowniki do karty graficznej ale zauwazyłem ze gry nie chodzą jak przed formatem np. fifa chodziła płynnie a teraz się przycina

i kolega powiedział zebym zainstalował stery do płyty głownej.
a o to nazwa płyty: ecs p4vmm2

jeżeli mam coś podać prosze pisac
DawidS28
4/04/2010, 15:23
Dodaj log, którego adres wyświetla się w błędzie.
Mówie że zielony jestem w tym

:
czy ty to jest to ?
=========== S3SETUP LOG FILE - Started at 16:28:31 on 4-4-2010 ===========
S3Setup v1.00.01-PM
bAllowReboot is TRUE
bSilentReboot is TRUE
bPromptReboot is TRUE
bPromptSilentReboot is FALSE
VendorID to find:5333
INF File Located at: C:\Documents and Settings\xXXxxxx\Pulpit\WINXP\ps5333.inf
No display adapter for specified vendor can be detected, or hardware detection could not determine display adapter type.
Hardware detect returned -4.
DestroyTimerWindow returned an error!
-> Setup was unable to complete the installation. Check the progress log in your Windows directory for more details.
marcinkowski
4/04/2010, 15:49
Ten błąd z tamtego tematu doyczy karty graficznej, pisałeś że wcześniej instalowałeś steowniki do grafiki a teraz drugi raz instalujesz sterowniki do płyty, nie wiem jakie sterowniki ale grafika jest zintegrowana i jeżeli drugi raz instalujesz sterowniki to prawdopodobnie mogą się gryźć.
No chyba że masz grafikę zewnętrzną, to może być kwestia wyłączenia zintegrowanej grafiki w BIOS-ie.
To co radzisz ??
marcinkowski mówiłem ze zielony jestem wiec nie wiem co mam robić
http://www.imagefrog.net/show.php/75514_oi.bmpo to mój własny bład
Pomoze ktoś ? nie wiem może to tylko wystarczy wymienić stery do garty graficznej
marcinkowski
4/04/2010, 16:34
Po pierwsze to nie podałeś konfiguracji sprzętu na początku, i teraz również nie odpowiedziałeś na pytanie odnośnie karty graficznej.
Twój screen pokazuje że instalujesz sterowniki do grafiki zintegrowanej, więc jeżeli wcześniej instalowałeś ten sam sterownik, to go najpierw odinstaluj a później instaluj nowe.
Z loga który podałeś wynika że instalator nie znajduje odpowiedniego sprzętu, wiec albo ten sterownik może być nie nieodpowiedni.
bronks - ciągle powtarzasz, że jesteś noobem skoro więc tak jest to daj zarobić serwisowi to nie będziesz miał ani Ty ani my kłopotu, jak można pomóc człowiekowi który nie wie gdzie ręce włożyć ?
Ściągnij jeszcze program pt. CPU-Z i wklej screena z zakładki "mainboard" jeśli w ogóle jakaś nazwa się tam pokazuje, jeśli nie to zrób raport sprzętowy z programu PC Wizard.
Niestety serwisowi nie oddam bo nie mam funduszy na taka sprawe, jeżeli sprawiam jakiś problem to moge zmienić forum

prosze screena z programu cpu-z:
http://www.imagefrog.net/show.php/75803_cpuz.bmp
Belfegor
5/04/2010, 11:50
Jaki to system (wersja)?
Spróbuj te do płyty głównej
KLIK
Microsoft Windows XP Professional
Jak widze to jest ich sporo więc który mam spróbowac ?
Belfegor
5/04/2010, 15:11
hm . nic to nie dało za bardzo . A może mam złe setrowniki do karty graficznej wgrane ?? sciągałem ze strony ati.amd.com ati radeon 9600
Belfegor
5/04/2010, 17:53
A jak to karta graficzna?
Wejdź do Menadżera urządzeń (prawy kilk na ikone mój kom/ własciwości/ sprzet /menadżer urządzeń
rozwiń okienko zrób screen
ogólnie pisz więcej informacj. Sterowniki się zainstalowały te co podałem?
Belfegor
5/04/2010, 18:45
Wszystko wygląda dobrze.
A teraz powiedz mi w czym jest problem? Co Ci nie odpowiada w pracy sytemu?
Czy możesz dać link do tych sterowników od karty graficznej, które instalowałeś?
Zasadniczo powinno się instalować sterowniki do chipsetu płyty najpierw. Poźniej grafika, dźwiek itd (ale to na razie zostawmy) Powtórna instalacja zawsze jest możliwa
Czekam na opis
Tu dostępne są
DRIVERY do twojej płyty zapewniam, że znaleźć je nie było trudno, zajęło i to parę minut.
porblem jest w tym że przed formatem system chodził płynnie gry czysto a teraz system zwolnił i gry się przycinają.
I co mam coś ściągnać i zainstalować od marka ??
a sterwoniki wziołem stad:
http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspxdałem xp professional->radeon->Radeon 9600
Możesz jeno zainstalować via 4in1 reszta sobie głowy nie zaprzątaj, przynajmniej na razie. Generalnie aby zainstalować nowe drivery grafiki, zawsze trzeba usunąć dokładnie poprzednie, więc pobierz sobie driver cleaner i pousuwaj tym narzędziem drivery grafiki, (te od ati i także jeśli instalowałeś te o s3)
Wybierałeś dobrze.
hm . Troche poplatałem się mam zainstalowac via 4in1 czy usunac jakies poprzednie stery i to zainstalować ??
Bo wiecie was jest 2 i mzoecie inaczej robic zeby sie nie poplatało
marcinkowski
5/04/2010, 19:34
A ja jestem trzeci i dodam swoje trzy grosze, VIA 4in1 to są sterowniki do płyty głównej i zawierają m.in. sterowniki do zintegrowanej karty graficznej i z tą właśnie kartą jest związany błąd który się wyświetla.
Wcześniej prosiłem o specyfikację sprzętu ale jakoś Tobie to nie wychodzi, a teraz wynika że masz zewnętrzną kartę graficzną ATI, o którą również wcześniej pytałem i do niej instalujesz sterowniki, nie mają one nic wspólnego z płytą główną.
I teraz tak, jeżeli kożystasz z karty ATI to tamtą trzeba wyłączyć w BIOS-ie, możliwe że jest wyłączona i dla tego masz ten błąd i nie chce zainstalować do niej sterowników i właściwie nie jest to potrzebne.
Wystarczy że zainstalujesz stery do ATI, w Menadżerze Urządzeń nie ma konfliktów więc powinno być wszystko w porządku, a problem ze słabym działaniem może być z innego powodu, np. zasilacza o którym oczywiście nic nie wiemy.
tz ze to nie wina sterowników ? Prosze mi powiedziec co mam zrobic to udostepnie dane

Ale tylko formatowałem nic nie wymianiałem
Belfegor
5/04/2010, 20:17
Pobierz
ten program.
Zainstaluj. Wejdź do trybu awaryjnego. To znaczy robisz restart i w trakcie uruchamiania kompa wciskasz klawisz
Klawisz F8, wybierasz tryb awaryjny, uruchamiasz program i usuwasz wszystkie stery do grafiki. Potem wychodzisz z awaryjnego. I w normalnym trybie instalujesz te sterowniki do grafiki, które instalowałeś ostatnio.
Jak masz jakieś pytania to pisz.
Te co ty mi dawałes czy które ??
Ale ten program usunie wszystkie sterowniki?
może bysmy pogadali na pw np. gg bd lepiej i szybciej
Belfegor
5/04/2010, 21:18
Nie. Te stery były do chipsetu płyty głownej.
Masz odinstalować sterowniki do grafiki.
W Menadżerze Urządzeń figurują jako ATI Raodeon.
Odinstaluj je. A potem zainstaluj tylko te, które ostatnio sam ściągnąleś. Prosiłem o linka do nich - kojarzysz? Chodzi o to żeby nie było sterowników do dwóch kart graficznych. To jet pewny konflikt.
masz gg ? bo tak bedzie szybciej
Belfegor
5/04/2010, 21:22
Nie mam. Pisz na PW
Piszę na pw odpiszesz ??
Belfegor
5/04/2010, 21:32
CYTAT(bronks @ 5/04/2010, 19:53)

porblem jest w tym że przed formatem system chodził płynnie gry czysto a teraz system zwolnił i gry się przycinają.
I co mam coś ściągnać i zainstalować od marka ??
a sterwoniki wziołem stad:
http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspxdałem xp professional->radeon->Radeon 9600

Chodzi mi o te sterowniki. Te masz odinstalować w trybie awaryjnym tym programem, który podałem. A potem po odpaleniu kompa w trybie normalnym zainstalować jeszcze raz. Wchodzisz do menadzera urządzen (tryb awaryjny) i masz tam dwa razy kartę graficzną ATI Radeon 9600 masz obie karty usunąć. A potem zainstalować te sterowniki tylko raz (w trybie normalnym)
Belfegor - nawet jak je raz zainstaluje to i tak w MU pokażą się jakby dwie karty (chociaż de facto jest jedna) to przez podwójny ramdac.
Belfegor
5/04/2010, 22:12
Marku wiem, że jesteś fachowcem. Niejako na marginesie całego wątku, powiedz czy tak ma być? Te dwie karty w MU?
I jakbyś mógł mi powiedzieć o co chodzi z tym wspaniałym słowem Ramdac
dokładnie tak się stało . To może ty pomozesz?
Belfegor
5/04/2010, 22:22
Tylko, że tak ma być.
Ale teraz jestem pewien czystej instalacji i to chciałem osiągnąć.
Aha

więc co dalej ??
Belfegor
5/04/2010, 22:29
Teraz przyjacielu BRONX, wartałoby przeczyścić system CCleanerem, zdefragmentować dysk przy pomocy Ultimate Defrag. Bezpiecznie skopiować sobie sterowniki przy pomocy (nie jestem dokładnie pewien nazwy Magical Driver) żeby mięc kopie wszystkich sterów i nie latać po internecie za nimi.
A na koniec cieszyć się że akcja ze sterownikami dobiegła końca.
Po defragmentacji i czyszczeniu mozesz zapuścić jakąś gre.
Hm nie znam tych programów więc nie wiem jak to zrobic

i po co czyscic jak nie dawno był czyszczoy?
Belfegor
5/04/2010, 22:52
Ściągnij CCleaner. W czasie instalacji odznacz jeden ptaszek "że nie chcesz aby Ci instalował pasek narzędziowy Yahoo. Program ma polski interfejs. W oknie głownym po prawej bedziesz miał
1Cleaner
2 Rejestr
3.Narzędzia
4.Opcjeinteresują cie dwie pierwsze. klikasz na Cleaner na dole okienka które sie pojawi jest zakładka Analiza, klikasz Analiza program skanuje dysk potem dajesz Uruchom Cleaner. OK.
Teraz zakładka
Rejestr. Klikasz na skanuj by znaleźć problemy. Program się uruchamia wyklonuje skan, lista problemów rośnie
Następnie wybierasz zakładkę
Napraw problemy. Tu padają pytania czy zapisać kopię rejestru. Dajesz tak. Wskazujesz gdzie ma być zapisana kopia. Domyślnie program zapisuje kopie rejestru w Moje dokumenty. Ale proponuje utworzyć folder na dysku D o nazwie rejestr i tam wskazać mu lokalizację plików reg. Program pyta
Czy usunąć wszystkie problemy? dajesz
takPozostałe zakładki obejrzysz sobie sam. Jest to ważne bo zawsze przed defragmentacją powinno się przeprowadzać czyszczenie systemu ze zbędnych plików.
Ultimate Defrag uruchamiasz instalator, dajesz wszędzie tak. Program zastąpi kiepski defragmentator systemowy. Jest tam cała masa sposobów defragmentacji dysku. Wybierasz Auto/start i czekasz. Bardziej skomplikowane funkcje wyjaśnię może jutro.
Zresztą, na temat defragmentacji i optymalizacji systemu poczytasz obszerny artykuł w dziale Windows, pt. Optymalizacja systemu Windows. Tam poznasz wiele trików, które przyspieszą wydajność systemu.
Co to jest "ramdac" , w skrócie przetwornik analogowo-cyfrowy, a prościej każda karta ati posiadająca dwa wyjścia na monitor w MU będzie się wyświetlać dwa razy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.