Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nie mogę wykasować płyty CD-RW na Nero
Internet & Windows & Hardware FORUM => Searchengines.pl > KAWIARENKA PC - oprogramowanie > Multimedia
grzegorz123
Witam Wszystkich !

Nie wiem, co się stało, ale nagle nie mogę wykasować płyty CD-RW na Nero 6.3.0.0. Pojawia się tylko komunikat: This disk is not rewritable and therefore cannot be erased. Please insert a rewritable disk. Co z tym zrobić?

Pozdrawiam !
Sosek
jeśli masz jakiekolwiek problemy z Nero serii 6 Zainstaluj wersję z serii 5. Najnowsza to 5.5.10.56. Wersje 6 miałem dwa tygodnie. i mimo iż mam jedna z najnowszych nagrywarek, mam z tą wersją Nero pełno problemów... Poza tym może rzeczywiscie płyta rw straciła swoje W. kiedys było tak, ze jesli nagrałeś płytę RW na nagrywarce CDR, płyta była stracona. Byc może Nero dał podoby impuls na nagrywana płytę...

Jeśli masz wina XP + SP@, sam windows pozwala też kasować płyty RW, więc może spróbuj poprzez system (taka opcja chyba jest pod PPM
Thunderek
Jesli jest to nowa plyta upewnij sie czy twoja nagrywarka moze sa sformatowac - jezeli masz np nagrywarke 24x10x48x to nie sformatujesz plyty CD-RW 16x - chyba ze sie myle wink.gif pozdrawiam
tomborek
QUOTE (Thunderek @ 20-11-2004 23:22)
Jesli jest to nowa plyta upewnij sie czy twoja nagrywarka moze sa sformatowac - jezeli masz np nagrywarke 24x10x48x to nie sformatujesz plyty CD-RW 16x - chyba ze sie myle wink.gif pozdrawiam

a dlaczego niby ma nie moc jej sformatowac?? blink.gif jesli nie jest uszkodzona, to zrobi to po prostu wolniej, z predkoscia 10x
Thunderek
u mnie nie ma takiej mozliwosci wiem bo to przerabialem jak kolega mi przyniusl plyte chyba 16tke, wlasnie taki mialem problem, moze tak tylko jest z moja nagrywarka i kolegi... no coz pozdrawiam
Sosek
ja nadal obstaje przy zmianie nero na nero z serii 5. spróbuj też innym progrmaem - InCD z pakietu nero (formatuje na UDF, ale formatuje, i jak zformatuje będziesz wiedział ze jst OK), CloneCD umozliwia też czyszczenie płyt CDRW, no i jest też Alcohol 120% ale ten nie najlepiej działa z wieloma nagrywarkami. Ale jesli chodzi o prób wymazania dysku to no problemo...

jeśli zdecydowałbys sie na zmianę nero na wersję niższą, jest ona na stronie www.nero.com na górze downloads, po lewej updates->previous version->nero burning rom. Tam jest ostatnia wersja z serii 5, to znaczy 5.5.10.56.
jest to wersja demo, ale wystarczy podać numer seryjny i będzie to normalna wersja. gdzie tego numeru szukać chyba nie musze mówić. Oczywiście zainstalowanie starsej wersji wiąze sie z usunnięciem wersji 6.
Na tej stronce znajdziesz też spolszczenie na w/w nero, no i inny program o kótrym wspomniałem, a mianowicie INCD. InCD służy do pakietowego nagrywania płyt, - innymi słowy traktowania płyt RW jako gigantycznej dyskietki, na którą możesz swobodnie nagrywać, i z niej kasować w dowolnym momecie, w dowolnym progrmaie, byle w tle działało InCD.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.