Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Konwersja i wypalanie DVD - kilka pytan!
Internet & Windows & Hardware FORUM => Searchengines.pl > KAWIARENKA PC - oprogramowanie > Multimedia
Stachu_83
1)Mam małe pytanie czy mozna film zwykły skonwntować (czyli troche zmniejszyć jego rozmiar) a następnie nagrać jako płyte DVD i czy pujdzie coś takiego.

2)Słyszałem że można nagrąc płytę DVD w godzine jak to się robi mi zawsze wychodzi 5 godzin

z góry dzięki.
hecia13
1) Można zmniejszyć przy pomocy programu CloneDVD - bez problemów takie filmy chodzą potem i na komputerze i na stacjonarnych odtwarzaczach (np. na Wiwie)

2) To zależy of nagrywarki, ale na pewno nie dłużej niż 15 - 20, no góra 30 minut. O 5 godzinach jeszcze nie słyszałam
ady
Przekonwertowac lub ripować można np. na SVCD , VCD-wtedy mozna nagrać NA plycie DVD kilka filmów -wszystkie pójdą na stacjonarnym
Nagrywanie bez tworzenia obrazu powinno trwać max.10 minut.
Konwersja lub ripowanie -czas trwania zależy od sprzętu i programu jakiego używasz.
Natomiast inny problem gdy płyta DVD ma np 7 GB.i chcesz ją skopiować-wtedy albo dzielisz na 2 ,lub wywalasz to co nieptrzebne.
hecia13
Zripować można i na Divixa i zmieścić ok 6 filmów na jednej płytce DVD, ale etedy nie na wszystkich stacjonarnych odtwarzaczach pójdą - tylko na tych z opcją odtwarzania Divixów (z doświadczenia wiem, że najlepsze są Wiwy, Manty, Bellwoody i Kiss - inne mają problemy) biggrin.gif
Stachu_83
O 5 godzinach nie słyszałeś czyli ja toźle robie chyba ????
Używam nero i daje na zakładke Foto i wideo następnie twórz własne DVD-Video chodzi oto abym mugł przenieść na normalny odtwarzacz DVD
Dane mojej Nagrywarki:
Nagrywarka LG GCC-4520B - 52x / 16x COMBO

Tak wygląda ta nagrywarkatakże znajdują się dane
hecia13
No to nic dziwnego, combo to nagrywarka CD a nie DVD - płytki DVD to ona tylko odtwarza laugh.gif , przecież nawet w opisie masz: "Napęd combo, odtwarza płyty DVD x16, CD odtwarza x52 i nagrywa płyty CD-R x52 i CD-RW x24, system typu burn proof". Do nagrywania płytek DVD trzeba mieć nagrywarkę DVD biggrin.gif
Guest
Jeżeli film na płycie ma więcej niż 4,7 giga to musimy go zmniejszyć do tego formatu,abyśmy mogli nagrać go na taka płytke DVD.Czyli obecnie najtanszą płytę DVD.Trzeba ten film zrzucić na dysk za pomocą DVD Decrypter(Program darmowy i jeszcze do tej pory obchodzący wiekszość zabezpieczeń choć już najnowszymi nie daje sobie rady)Lub bardzodobrego programu DVDFab Expres lub Platynium(Ten jest niestety płatny).Po skopiowaniu filmu musimy go zmniejszyć za pomoca DVD Shrink,abyśmy mogli nagrać go na płytke 4,7 giga.Ten sposób jest pewny do zrobienia kopii zapasowej filmów(Legalnych oczywiście filmów DVD).Filmy tak obrobione działaja oczywiście i w Kompie i na stacjonarnych DVD.Czas całkowitej pracy obu programów wraz z nagraniem filmu wacha się od 45 minut do godziny w zależności od sprzętu jaki posiadamy.4-ry godziny to robi się film z dvd do pliku Avi jedną płytke i to też zależy jaki mamy szybki komp.
hecia13
A po co tak komplikować? Wystarczy CloneDVD i za jednym zamachem zrobi kopię płytki DVD na płytce 4.7GB, zmniejszy, wywali zbędne ścieżki dźwiękowe, napisy, menu, etc.etc. Cała operacja zajmie 30 min. biggrin.gif
Ale na pewno nie da się tego zrobić na nagrywarce combo laugh.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.