Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak nagrac na plytke plik zapisany w avi?
Internet & Windows & Hardware FORUM => Searchengines.pl > KAWIARENKA PC - oprogramowanie > Multimedia
Jagoda
Na dysku mam 3 pliki avi,666.970 KB,522.042 KB,780.358 KB-jest to opera w 3 aktach.Chcialabym zgrac na plytki(moze byc ich pare,nagrywarke mam ale nie DVD)zeby mozna bylo odtwarzac w kinie domowym.Mam Nero ale nie wiem jak sie do tego zabrac,czy trzeba jeszcze jakis program zainstalowac?Bardzo prosze o info bo potrzebuje pilnie przesluchac a w kompie odbior niezbyt wygodny.
kambo
jezeli Twoj stacjonarny odtwarzacz DVD jest w stanie odtworzyc format divx/xvid (czyli pliki avi) wystarczy, ze poprostu wypalisz te pliki na CD. (wypalasz w standardowy sposob)

Jezeli odtwarzacz nie radzi sobie z divx przekonwertuj te pliki na format (S)VCD. Wiecej info znajdziesz na forum
\pavvel/
Możesz to zrobić jak na
tej stronie
gdzie też dużo obrazków jest.
Jak zaóważysz jest tam nie tylko o zamianie *.avi na svcd/vcd ale także o dodawaniu napisów do filmu tak aby później twój odtwarzacz DVD mógł wszystko ładnie i pięknie odtworzyć a ty nie musieć się martwić o to co nie będzie działać.

zajrzyj także tutaj:
smile.gif
sad.gif

A pomyślałem że możnaby z tego zrobić Open Source smile.gif. Tak więc zrobiłem kilka screenów, ale już nie dam rady poopisywać. Tak więc dobry userze forum SE dołóż cegiełkę. rolleyes.gif
W każdym razie co najważniejsze, jest powyżej, a po opisie można będzie się uniezależnić od linków smile.gif.

user posted image
Tak więc klikasz na A : MENU potem na miejsce w którym jest B po to aby zmienić ustawienia językowe na POLSKI. Jak już to masz, to A -> C : Konwertuj -> D I wybierasz format który chcesz mieć w przyszłości. Ty akurat pierwszy od góry. Ale jako że plików masz więcej wybiersz ten na samym dole "Konwersja serii plików" [jednak nic nie stoi na przeszkodzie zrobić tym sposobem nawet pojedyńczy film]. W ten sposób poustawiasz wszystko i jak przyjdziesz po 2h na pewno wszystko będzie gotowe.

user posted image
1 Dodajesz pierwszy plik do obróbki. Dodany pojawi się w oknie 6. Pojawi się też dodatkowe okno. - to poniżej.
W oknie 2 możesz wpisać Katalog/Folder do którego już zmieniony plik będzie nagrany. Zamiennie możesz też użyć przycisku 7 : PRZEGLĄDAJ i wybrać z nowego okna, do którego Katalogu/Folderu przekonwertowany film będzie nagrany.
Z ramki 4 wybierasz na jaki format ma być twój *.avi [lub inne formaty filmowe] przekonwertowany. Jako że chcesz ogladać go potem na DVD, a chcesz nagrać na płytę CD, wybierasz VCD/SVCD.

Następnie klikasz na obiekt w ramce 3 : "Więcej opcji" i pojawia sie nowe okno - to poniżej.

Tak samo postępujesz z każdym z plików który chcesz przekonwertować.

Jak już zrobisz wszystkie: ramka 5 : Konwertuj

user posted image
Tutaj wybierasz w ramce 12 tak jak na obrazku 1 oraz w ramce 10 800. Jak twierdzi postmen w linkowanej stronie, tak zgrany film powinien wejść na płytę 700M. JAko że nie testowałem więc pozostaje wierzyć na słowo.

user posted image
Tu nic nie piszę bo się tym nie bawiłem ale może ktoś coś doda.

user posted image

Wypalanie gotowych filmów na płytkę. Ramka 20 "Dodaj pliki" a z ramki 21 wybierasz tą samą opcję co wybierałaś w ramce 4.
Film do nagrania pojawia ci się w miejscu liczby 25 i potem już możesz kliknąć to co w tej chwili jeszcze nie jest uaktywnione w ramce 24 : "Zacznij wypalanie".
Uwaga Nagrywłem w tym programie i coś nie wyszło. Po nagraniu paru mega skończył i tyla.
Zrobiłem to w Nero i działa.
user posted image
user posted image
i jeszcze link: taki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.