Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak naprawic uszkodzona plytke CD ?
Internet & Windows & Hardware FORUM => Searchengines.pl > KAWIARENKA PC - oprogramowanie > Multimedia
Andrzej Gdz
Witam !!!

Mam problem poniewaz chce zainstalowac gre ktora jest na 2 CD, 1 CD instaluje sie normalnie prawidlowo z plyty CD 1 ale kiedy wola o 2 CD i gdy wloze niestety instalacja nie posuwa sie nic naprzod.
Probowalem w Clone CD zrobic obraz tej plyty CD 2 i rowniez po 30% procentach stoi w miejscu.
Probowalem w Alcoholu zapisac obraz i nic nie udawalo mi sie, tak samo w NERO 7.
Mam prosbe zna moze ktos jakis program to naprawy uszkodzonym CD ???

Pozdr Andrzej
Andrzej Gdz
Niestety probowalem programem CDCheck i programem ISO Buster i nie udalo sie odzyskac tego co na CD z tym ze program CDCheck bardzo wolno dziala i nie wiem czy jeszcze czekac na skonczenie ???
user posted image
Juz chyba 2,5 godziny przerabia 1 plytke CD ?
dlugas1982
mi nieraz alkohol mielił płytkę dośc porysowaną ponad 6h i jeszcze było mało

jak te progsy sobie nieporadzą po mojemu CD w kosz
Andrzej Gdz
QUOTE(dlugas1982 @ 1/02/2006, 14:09)
mi nieraz alkohol mielił płytkę dośc porysowaną ponad 6h i jeszcze było mało

jak te progsy sobie nieporadzą po mojemu CD w kosz
[right][snapback]261847[/snapback][/right]

Hmmm nie wiedzialem ze to trzeba kilka dobrych godzin aby odczytal CDCheck, chyba troszke przesada bo wkurzylem sie i wylaczylem chyba po 5 godz ale cos tam sie zmienialo na pasu zadan CDCheck a ( patrz wyzej na screen ).
Moze sie pospieszylem ja nigdy takich "manewrow" nie robilem z CD wiec myslalem ze to "cos sie zacielo" i przerwalem.

W tym ukladzie jak piszesz uwierze Tobie i zstawie CDCheckz plytka CD na noc wtedy zobacze co wyjdzie po calonocnym "poligonie"

Pozd dzieki za sugestie Andrzej
Karolek
ph34r.gif Andrzej Gdz:

Piszesz:
ale kiedy wola o 2 CD i gdy wloze niestety instalacja nie posuwa sie nic naprzod

Ja używam BadCopy Pro user posted image
Andrzej Gdz
QUOTE(Karolek @ 2/02/2006, 1:30)
ph34r.gif Andrzej Gdz:

Piszesz:
ale kiedy wola o 2 CD i gdy wloze niestety instalacja nie posuwa sie nic naprzod

Ja używam BadCopy Pro user posted image
[right][snapback]262040[/snapback][/right]

Karolekale ja nigdy nie uzywalem tego programu.
A to jest program do instalowania gier, czy do sprawdzanie plyt CD ???
Szkoda ze nie jest polska wersja.

Pozdr Andrzej
dlugas1982
to jest program do ozdzysku danych ze skopanych nośników
jeden z lepszych

po próbuj jak masz czas
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.