Juz odpisuje;
Osobiscie uzywam odtwarzacza SubEdit Player, odtwarzalem nim filmy rowniez na telewizorze i problemow z napisami nie bylo wcale. Moi znajomi tez kozystaja z SubEdita i nie maja problemow z odtwarzaniem napisow na TV. Wydaje mi sie, ze z ALL Playerem tez nie powinno byc problemow.
Uzywam kilku Playerow do odtwarzania, poniewaz zdarza mi sie ze np w All Playere nie mam glosu to wlaczam Media Player Classic 10 i mam glos.
Ale to tylko tak na marginesie.
Moze masz telewizor o ekranie w formacie 16:9 i napisy sa ale ponizej dolnej lini widocznej dla Ciebie. Tak sobie zgaduje.
TV mam normalny 4:3 chociaz moge w TV zmienic za pomoca pilota ( mam tak opcje w TV) na 16:9
Przydatna mogla by byc tez informacja czy masz GF czy Radeona.
Karte mam juz raczej zabytkowa a mianowicie
Radeon 9200SE.
Moim zdaniem procedura powinna wygladac tak:
W opcjach ekranow wlaczasz opcje klonowanie. Jak masz klonowanie to wszystko co widzisz na monitoze powinno byc tak samo widoczne na TV. Monitor mozesz sobie wylaczyc (w opcjach nVidii mozna to chyba nawet ustawic automatycznie). Patrzysz na TV odpalasz sobie film w ALL playerze i powinien sie on znajdowac na ekranie razem z napisami tak jak na monitoze zawsze byl widziany.
W opcjach karty mam zaznaczone;
Nakladka -> Opcje Trybu Teatralnego tu mam zaznaczone Tryb teatralny , Video pelnoekranowe, proporcje obrazu 4:3Gdy mam tak ustawione to obraz np film mam na TV i kto chce oglada film a ja moge w tym czasie buszowac po sieci i nie przeszkadza to tym ogladajacym poniewaz oni maja na TV film a ja na monitorze ogladam strony www .
@Andrzej Gdz fajnie, ze Ci sie udalo, jak mozesz to napisz jak to zrobiles. Interesuje mnie czy poradziles sobie z odtwarzaniem napisow bez uzycia posrednich programow, tylko przy uzyciu programu do odtwarzania filmu? Czy tylko przy pomocy ffdshow(tak dla wyjasnienia moim zdaniem to jest zbior kodekow).
Tak jak pisalem odinstalowalem
DivXG400 i zainstalowalem najnowsza wersje
ffdshow no i najwazniejsza sprawa
poczytalem przyklejony temat
picasso jak skonfigurowac wlasnie
ffdshow.Aby napisy byly na TV uzywam tylko
ffdshow po uprzednim skonfigurowaniu ( tam jest opcja napisy i nie tylko).
I to by bylo chyba na tyle.
Pozdr Andrzej