Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Brak napisow na TV DivXG400
Internet & Windows & Hardware FORUM => Searchengines.pl > KAWIARENKA PC - oprogramowanie > Multimedia
Andrzej Gdz
Witam !!!

Uzywam programu do przerzucenia napisow aby byly widoczne podczas odtwarzania filmow na TV.
Uzywalem programu DivXG400.
Kiedy wlaczam All Playera kolo zegara pojawia sie ikonka programu DivXG400, wtedy wchodze w ten program klikam dodaj napisy , wskazuje lokalizacje napisow i napisy zawsze byly widoczne na TV.
Nie wiem co sie stalo ale w tej chwili jak tak robie jak opisuje napisow nie ma na TV mam komunikat napisow nie mozna wczytac.

Probowalem kilkakrotnie odinstalowac a nastepnie zainstalowac ponownie DivXG400 ale to nic nie pomaga , dalej napisow nie mam na TV.

Co to moze byc za przyczyna ?

Pozdr Andrzej
driven
All player jak prawie kazdy player do filmow odtwarza napisy z plikow txt wiec nie wiem po co Ci do tego osobne programy. No chyba, ze odtwarzasz te filmy na TV w jakis nietypowy sposob. Napisz jak to robisz krok po kroku?

Sprawdzales czy ten profram DivXG400 czyta Ci napisy, ktore wczesniej odtwarzales?

Moze przyczyna tkwi w nieobslugiwanym formacie napisow.
Andrzej Gdz
QUOTE(driven @ 10/03/2006, 23:24) [snapback]275625[/snapback]

All player jak prawie kazdy player do filmow odtwarza napisy z plikow txt wiec nie wiem po co Ci do tego osobne programy. No chyba, ze odtwarzasz te filmy na TV w jakis nietypowy sposob. Napisz jak to robisz krok po kroku?

Sprawdzales czy ten profram DivXG400 czyta Ci napisy, ktore wczesniej odtwarzales?

Moze przyczyna tkwi w nieobslugiwanym formacie napisow.

W All Playerze jak wskaze plik txt to mam napisy ale na monitorze a gdy przerzuce na TV to nie ma juz napisow.
Uzywalem do tego wlasnie DivXG400 i wtedy jak w tym programie wskazalem lokalizacje napisow mialem napisy na TV.
Robie tak jak zawsze a napisow na TV jak nie mam tak nie mam.
Odinstalowalem i zainstalowywalem kilkakrotnie DivXG400 ale na razie bez skutku.
driven
W All Playerze jak wskaze plik txt to mam napisy ale na monitorze a gdy przerzuce na TV to nie ma juz napisow.

Prosilem o opis jak to robisz krok po kroku. Napisz dokladnie jak przezucasz obraz na TV.

Osobiscie uzywam odtwarzacza SubEdit Player, odtwarzalem nim filmy rowniez na telewizorze i problemow z napisami nie bylo wcale. Moi znajomi tez kozystaja z SubEdita i nie maja problemow z odtwarzaniem napisow na TV. Wydaje mi sie, ze z ALL Playerem tez nie powinno byc problemow.

Moze masz telewizor o ekranie w formacie 16:9 i napisy sa ale ponizej dolnej lini widocznej dla Ciebie. Tak sobie zgaduje.

Przydatna mogla by byc tez informacja czy masz GF czy Radeona.

Moim zdaniem procedura powinna wygladac tak:
W opcjach ekranow wlaczasz opcje klonowanie. Jak masz klonowanie to wszystko co widzisz na monitoze powinno byc tak samo widoczne na TV. Monitor mozesz sobie wylaczyc (w opcjach nVidii mozna to chyba nawet ustawic automatycznie). Patrzysz na TV odpalasz sobie film w ALL playerze i powinien sie on znajdowac na ekranie razem z napisami tak jak na monitoze zawsze byl widziany.

Robie tak jak zawsze a napisow na TV jak nie mam tak nie mam.

To nie jest odpowiedz na moje pytanie? Rozumiem, ze robisz tak jak zawsze i zawsze dzialalo ale nagle nie dziala. Ja pytam czy jak Ci nie zadzialalo to czy dla sprawdzenia, czy aby to nie jest wina tych konkretnych napisow, sprawdziles czy odtwarzane sa napisy jakiegos filmu, ktory ogladales wczesniej i ktory dzialal poprawnie.

Andrzej Gdz
Sprawe rozwiazalem odinstalujac calkowicie DivXG400 i na mniejsce tego programu zainstalowalem najnowsza wersje programu "ffdshow" ktory spelnia ta samo role co DivXG400 tzn powoduje miedzy innymi ze napisy sa na TV. ( a w ogole to ma mnostwo funkcji ktore mozna sobie do woli wykorzystywac ).
Wlasnie teraz sprawdzilem i metoda kombinowania juz "wyczailem" co i jak trzeba zrobic aby miec napisy na TV.
No i oczywiscie napisy juz mam na TV.

Pozdr Andrzej
driven
Wlasnie teraz sprawdzilem i metoda kombinowania juz "wyczailem" co i jak trzeba zrobic aby miec napisy na TV.
No i oczywiscie napisy juz mam na TV.

@Andrzej Gdz fajnie, ze Ci sie udalo, jak mozesz to napisz jak to zrobiles. Interesuje mnie czy poradziles sobie z odtwarzaniem napisow bez uzycia posrednich programow, tylko przy uzyciu programu do odtwarzania filmu? Czy tylko przy pomocy ffdshow(tak dla wyjasnienia moim zdaniem to jest zbior kodekow).

Szkoda, ze moje wczesniejsze pytania pozostaly bez odpowiedzi sad.gif

Pozdrawiam
Andrzej Gdz
Juz odpisuje;
Osobiscie uzywam odtwarzacza SubEdit Player, odtwarzalem nim filmy rowniez na telewizorze i problemow z napisami nie bylo wcale. Moi znajomi tez kozystaja z SubEdita i nie maja problemow z odtwarzaniem napisow na TV. Wydaje mi sie, ze z ALL Playerem tez nie powinno byc problemow.

Uzywam kilku Playerow do odtwarzania, poniewaz zdarza mi sie ze np w All Playere nie mam glosu to wlaczam Media Player Classic 10 i mam glos.
Ale to tylko tak na marginesie.
Moze masz telewizor o ekranie w formacie 16:9 i napisy sa ale ponizej dolnej lini widocznej dla Ciebie. Tak sobie zgaduje.

TV mam normalny 4:3 chociaz moge w TV zmienic za pomoca pilota ( mam tak opcje w TV) na 16:9
Przydatna mogla by byc tez informacja czy masz GF czy Radeona.

Karte mam juz raczej zabytkowa a mianowicie Radeon 9200SE.
Moim zdaniem procedura powinna wygladac tak:
W opcjach ekranow wlaczasz opcje klonowanie. Jak masz klonowanie to wszystko co widzisz na monitoze powinno byc tak samo widoczne na TV. Monitor mozesz sobie wylaczyc (w opcjach nVidii mozna to chyba nawet ustawic automatycznie). Patrzysz na TV odpalasz sobie film w ALL playerze i powinien sie on znajdowac na ekranie razem z napisami tak jak na monitoze zawsze byl widziany.

W opcjach karty mam zaznaczone;
Nakladka -> Opcje Trybu Teatralnego tu mam zaznaczone Tryb teatralny , Video pelnoekranowe, proporcje obrazu 4:3
Gdy mam tak ustawione to obraz np film mam na TV i kto chce oglada film a ja moge w tym czasie buszowac po sieci i nie przeszkadza to tym ogladajacym poniewaz oni maja na TV film a ja na monitorze ogladam strony www .
@Andrzej Gdz fajnie, ze Ci sie udalo, jak mozesz to napisz jak to zrobiles. Interesuje mnie czy poradziles sobie z odtwarzaniem napisow bez uzycia posrednich programow, tylko przy uzyciu programu do odtwarzania filmu? Czy tylko przy pomocy ffdshow(tak dla wyjasnienia moim zdaniem to jest zbior kodekow).

Tak jak pisalem odinstalowalem DivXG400 i zainstalowalem najnowsza wersje ffdshow no i najwazniejsza sprawa poczytalem przyklejony temat picasso jak skonfigurowac wlasnie ffdshow.
Aby napisy byly na TV uzywam tylko ffdshow po uprzednim skonfigurowaniu ( tam jest opcja napisy i nie tylko).
I to by bylo chyba na tyle.

Pozdr Andrzej
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.